Измина една седмица от тежката  катастрофа на бул. Цар Борис Трети

...
Измина една седмица от тежката  катастрофа на бул. Цар Борис Трети
Коментари Харесай

След тежката катастрофа в центъра на Пловдив: Оправят светофара, който виси застрашително

Измина една седмица от тежката  катастрофа на бул. " Цар Борис Трети " в Пловдив. Тогава 18-годишен пловдивчанин загуби живота си, негов съученик бе в тежко положение, а още двама младежи бяха ранени.  Няколко дни по-късно до редакцията ни постъпи сигнал по отношение на улично осветително тяло, което пое удара от единия автомобил. В него се засягаше това, че към момента не са почнали ремонтни дейности по коригиране на светофара. Някои от тях се тормозят, че точно сегашната му позиция може да провокира случай.
Прочетете още
ТrafficNews  се свърза с шефа  ОП " Организация и надзор на придвижването " Георги Стоилов. Той съобщи, че съгласно специалисти няма заплаха оборудването да падне.

„ Утре ще се смъкна стълбчето и чакаме да бъде възобновено за към 10 дни, ” съобщи шефът.

Въпросният централен бул. на Пловдив всяка вечер се трансформира в скоростна права. От Сточна гара до баня " Старинна " няма работещ светофар вечер. Централната улица обаче е натоварена непрекъснато и светлините би предотвратил огромна част от произшествията. 

Припомняме, че съгласно информацията от полицията,  лек автомобил " Мерцедес " не е спрял на знак " Стоп " и се сблъсква с различен автомобил от същата марка.

Установена бе и липса на спирачен път при злополуката, разяснява началникът на „ Пътна полиция ” - Пловдив гл. контрольор Красимир Нешев, като съгласно него водачът, който се е движел по бул. „ Цар Борис III Обединител ” е карал с висока скорост.

„ Вследствие на конфликта, единият автомобил се удря в железен дирек. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара. Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско знамение е, че е нямало пешеходци ”, разяснява още  Нешев.

18-годишният водач на единия мерцедес е имал брошура от две седмици. В момента той е в Неврохирургия с черепно - мозъчна контузия. Приятелят му, който се  е возел до него във съдбовната нощ, умря в болничното заведение, а околните му подариха органите на хора, които са в описите за трансплантация. 

Това е второто произшествие, което става на рисковото кръстовище през последните три  седмици. На 1 октомври моторист опустоши две девойки, които са пресичали на пешехедна пътека. Линейка откарва двете в болница, като едното момиче е с комоцио. Ситуацията е същата - вечер е, а светофарната уредба не работи. И това надалеч не са единствените катастрофи в тази точка. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР